Разбиха престъпна група, специализирана в кражби на електрически кабели

Крими

19-03-2015, 12:41

Снимка:

www.cez.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отмъкнаха 250 м електрически кабели в Асеновградско

Полицията в Сливен задържа шестима, сред които и тартора й

В резултат на активните действия на полицейските служители от ОДМВР в Сливен е разкрита организирана престъпна група, специализирана в кражбите на кабели от електропреносната мрежа. Само на територията на областта групата е извършила над 50 кражби на стотици метри електрически проводници.

Работата по разкриване и задържане на престъпната групата е продължила няколко месеца. Нейната дейност е проследена и установена на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Групата е извършвала кражбите в продължение на година и половина, предимно на територията на югоизточна България. Последния удар групата прави на 10 март в района на село Бяла паланка, общ.Твърдица, където извършва кражба на 3000 метра кабел.

Задържани са шестима участници в престъпната група, всички от село Градец, общ.Котел, сред които и главния организатор. Според събраните данни групата се е ръководела от М.Г.(на 33г.), криминално проявен и осъждан за престъпления по чл.195 и чл.196 от НК. Други задържани членове са И.Д.(на 39г.), Л.Г.(на 33г.), В.П.(на 22г.), Н.Х.(на 37г.), криминално проявени за кражби и И.Х.(на 34г.), който е без криминални регистрации.

В хода на активните действия по разследването, проведени под надзора на прокуратурата са събрани множество доказателства за извършваната от групата престъпна дейност. Сливенският окръжен съд е наложил мярка за неотклонение на тартора на групата М.Г. и на още двама участници- И.Д. и Н.Х.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на шестимата продължава. Днес задържаните с постоянна мярка са конвоирани до ОДМВРв ЯМБОЛ за извършване на процесуално-следвани действия с тях за документиране на престъпната дейност, извършвана от групата на тяхна територия.