Задържаха трима младежи за поредица улични грабежи в столицата

Те пребивавали на територията на София без актуална адресна регистрация

Столични полицаи задържаха трима, заподозрени в извършването на поредица грабежи. Двама столичани на 17 и 18 години, както и 25-годишен кърджалия са били арестувани на 16 март, в хода на полицейска операция, съобщиха от МВР.

Те пребивавали на територията на столицата без актуална адресна регистрация. Справка в полицейския регистър показала, че и тримата са криминално проявени - за кражби и грабежи, за наркотици и управление на МПС след употреба на алкохол, а непълнолетният записал в досието си също кражби и грабежи.

В хода на проведените издирвателни и процесуално-следствени действия била установена съпричастността на тримата към шест улични грабежа, извършени на територията на столицата. Те избирали жертвите си на случаен принцип и изчаквали удобен момент за действие. Интересът им бил насочен основно към чанти, пари, мобилни телефони и златни накити.

След доклад на събраните към момента материали в Софийската районна прокуратура, и тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпления по чл. 198 от НК. На всички е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Продължава работа по документиране на цялостната им престъпна дейност.