Кои са купувачите на Виваком?

Портфейл

19-03-2015, 15:25

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Инвеститори от ЕС купуват Виваком

Инвеститори от ЕС купуват мобилната компания

Както съобщихме по-рано днес - инвеститори от ЕС купуват Виваком. Представители на групата LIC33, които обявиха, че са станали купувачи на мажоритарния дял в мобилната компания, ще дадат пресконференция за намеренията си в софийския хотел „Хилтън“ във вторник, 24 март т.г. Това е обявено на сайта на групата. Домейнът на сайта е запазен на 26 февруари 2015 г. от компанията „Who is guard“, която е регистрирана в Панама, а самият сайт е активиран на 16 март, уточни „24 часа”.

На сайта си LIC 33 е представeна като инвестиционна компания с частен капитал, която търси партньори с развиващи се бизнеси в Европа и работи с нововъзникващи пазари и с изпаднали в затруднено положение компании. В същото време обаче са представени само проектите в България.

LIC 33 се контролира и управлява от Пиер Луврие, чийто адрес е в Париж. Това е белгиецът с руски паспорт Пиер Луврие, чието име нашумя покрай „Дунарит“.

Останалите инвеститори са Брус Бауър от Лондон, Анатоли Кайро от Киев, френският генерал Бертран Кавалие, и още един член с френско име Жан Жакобе, за който е посочено, че има дипломи от престижни университети в Лозана и САЩ. Общото между всички е, че говорят руски, а някои от тях дори са работили в Русия и на Балканите.

Посочва се, че компанията е в процес на придобиване на контролни дялове в голям телекомуникационен оператор и телекомуникационна инфраструктура, дружества в сферата на отбраната и авиацията, както и други активи в медии и агенции за недвижими имоти. За кои точно фирми става въпрос обаче не е ясно.