Йордан Бакалов не е единствената кандидатура за шеф на Военното разузнаване

Политика

19-03-2015, 17:05

Снимка:

24 часа

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов номинирал Бакалов за шеф на военното разузнаване

Очаква се следващия месец кандидатурата да стане официална

Йордан Бакалов не е била единствената обсъждана кандидатура за поста шеф на Военното разузнаване. Това обяви министърът на отбраната Николай Ненчев преди старта на ресорната парламентарна комисия.

Името на Бакалов за нов ръководител на служба „Военна информация” се прие противоречиво от различните политически партии. Някои изразиха съмнения, че Бакалов е подходящ за поста, тъй като е външен за системата кадър.

Кандидатурата на Бакалов до момента не е предложена официално, отсече министърът. „Това е един от кандидатите, които обмисляме за този пост. Аз го предложих на обсъждане”, призна Ненчев. Той уточни, че е имало и други кандидати, които обсъдил „с колеги и парламентарни групи”, но не били приети сериозно.

Ненчев уточни, че се надява следващия месец кандидатурата да стане официална.

Запитан дали е възможно тогава Бакалов изобщо да не бъде предложен, министърът отговори уклончиво: „Всичко е възможно”.

Той призна, че според гледан в момента законопроект за военното разузнаване шефът на тази служба трябва да е с десет години професионален стаж в системата за сигурност, на което изискване Бакалов не отговаря. Това все още е само законопроект, изтъкна министърът на отбраната.

„Има необходимост службата да се реформира. В нейните рамки имаше доста сериозно напрежение. Начинът за реформа е този – самите офицери пожелаха да бъде някой, който отвън да поеме службата, макар и временно”, разкри още Ненчев пред медиите.

Запитан как гледа на идеята на АБВ да се вземе заем за закупуване на нови изтребители, министърът възкликна: „Би било чудесно. Имаме много голям проблем в това отношение”.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"