Избрани Новини
Петър Семов сред най-добрите готвачи
19-03-2015, 17:18
Снимка:ИА Добруджа
Автор:DobrichUtre.bg
Още по Темата:Новите най-добри „готвачи” в Русе
Силви Чалъков: Казах на госпожата си по практика, че мъжете са по-добри готвачи
На Регионалното състезание от Северна България
Отборът на ПГ по Туризъм „Пейо Яворов“ за пореден път се представи достойно на Регионалното състезание по професии, което се проведе в Габрово. Ученици от 22 училища от Северна България демонстрираха умения и знания по професиите „Готвач“, „Сомелиер-сервитьор“, „Барман“ и „Хлебар-сладкар“, съобщи ИА Добруджа. Престижното четвърто място в категория „готвач“ спечели Петър Семов от 12-в клас, който се класира и за Националното състезание, което ще се проведе на 24 април в Пловдив. Задачата на Петър е била за 2 часа да приготви по 2 порции предястие, основно ястие и десерт, на тема „регионални подправки“ и да презентира изделията си на английски език. Предястието му е било „Терин от сьомга“, за което е използвал копър и див лук като регионална подправка. Основното му ястие, с което е впечатлил журито е било „Агнешки котлетчета с билкова коричка“ с подправки мента, чубрица и магданоз. Журито е обявило дванайсетокласника от Добрич като готвача, приготвил най-вкусното агнешко на състезанието. В отбора на гимназията са участвали още Валентина Енчева от 11-а клас в категория „сервитьор“. Момчил Стоянов от 11-а клас в категория „барман“ и Яна Рашева в категория „хлебар-сладкар“.
Топ Новини