Стачката на „Луфтханза” отново засегна полетите от и до София

Заради ефективния протест на пилотите са анулирани осем полета

Полетите на авиокомпания „Луфтханза“ за днес от и за София са отменени, заради стачка на служителите и няма да се осъществят. Това става ясно от полетната информация, публикувана на сайта на летище София.
Отменени са излитащите полети за Мюнхен в 6.00 ,12.55 и 19.35 часа часа и тези за Фрнкфурт в 6.45 и 14.00 часа.
Заради стачката са анулирани и следните пристигащи полети на „Луфтханза” – в 13.15 и 20.10 от Франкфурт, както и пристигащият полет от Мюнхен в  22.30 часа.

Полетът Мюнхен - София , кацащ в 18:15 часа се изпълнява от авиокомпания- регионално подразделение на „Луфтханза”, която не е засегната от стачните действия и за това ще бъде осъществен, уточняват от летището. 

Пилотите на авиокомпания „Луфтханза“ взеха решение да продължат стачката си, започната на 18 март, до 23:59 часа събота, 21 март, се посочва в съобщение на сайта на техния синдикат. В стачката участват служители на „Луфтханза“ и „Луфтханза карго“. Полетите на дъщерните компании „Джърмануингс“ и „Евроуингс“ не са засегнати.

За днес германският авиопревозвач е отменил 700 планирани полета, което е почти половината от курсовете в графика за 20 март. Потърпевши ще бъдат 84 хиляди пътници.
Пилотите настояват да се запази схемата за ранно пенсиониране, позволяваща им да излизат в пенсия на 55 години и да продължат да получават 60 процента от заплатата си, докато не започне пенсионното плащане от държавата. Авиокомпанията иска да намали тези плащания.