Общественици награждават победителите от „Цветна олипмиада”

Състезанието обхвана всички области в страната

Награждаване на победителите в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 от София-град и област ще се състои днес, съобщиха организаторите. Награждаването на победителите „Цветна олимпиада“ се организирана от Сдружение „България си ти!“. То ще се състои от 16:00 часа в Дом на културата „Средец“.

Съревнованието през месец март се проведе в София-град и Област София. Стотици учащи от 8 до 12 клас „мериха“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

Победителите ще бъдат наградени от общественици, представители на ръководството на Столична община, РИО на МОН, както и от представители на бизнеса и творци. В програмата на награждаването, което в София се реализира и със съдействието на Столична община, ще участват и артистични деца от съответните региони.

„Цветна олимпиада“ е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. През 2014/2015 учебна година състезанието обхвана всички области в страната. „Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар на МОН и Националния дворец на децата.

Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Олимпиадата не би била възможна и без подкрепата на нашите приятели от издателство „Просвета“ и верига хипермаркети „Технополис“.