Инвестирали 16 млн. лева в детски градини и училища в квартал „Надежда”

Столична община е вложила около 800 хил. лева в 101 СОУ „Бачо Киро"

„Основният приоритет за нас е енергийната ефективност за училища и детски градини. В район „Надежда" са инвестирани в училища и детски градини около 16 млн. лева”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„В района е построена една нова детска градина, тази година строим още една. Предстои тя да бъде пусната в експлоатация", каза още градоначалникът.

По думите й с тази нова детска градина проблемът с липсата на места при деца между 3-6 години ще бъде почти преодолян. „Това е целта на нашата работа", допълни Фандъкова.

101 СОУ „Бачо Киро" в ж.к. „Надежда" е училище с 1000 ученици, което е много инициативно. Тук по инициатива на родителите и с подкрепата на целия екип на училището се инвестира в подобряването на базата. От нищо са направили прекрасна детска спортна зала, която преди това е била склад. Сега тук децата имат възможност да спортуват.

Това заяви столичният кмет при посещението си в училището, предаде Фокус.

„Инвестициите, които Столична община прави в образованието, в училищата и детските градини не могат да бъдат устойчиви, ако самите те не ги развиват, подкрепят и опазват", заяви кметът на София. Тя посочи, че в последните години в училището са инвестирани около 800 хил. лева от страна на Столична община.

Тя уточни, че дограмата в цялата сграда е сменена, дворът също е обновен и предстои да бъдат предприети цялостни мерки за енергийна ефективност, тъй като училището е включено в интегрирания план.