Добро утро, София!

София Лайф

21-03-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Отработвате или си отспивате?

Добро да е утрото ви в събота! Днес отбелязваме един куп важни дни, хубаво е да имаме поводи, кои за радост, кои за гордост, кои за празник.

Ето, че седмица след като отбелязахме Световния ден на съня, днес пак ни се полага да поспим повечко, разбира се, тези, които не са на работа. Днес ще се поздравим с Деня на ДОБРИЯ сън.

А, ако се чудите какво да правите вечерта, отидете на куклен театър, защото днес е и Международният ден на кукления театър.

В столицата ще се отбележи и Денят на хората, болни от синдром на Даун с изложба наречена „Синдромът на любовта”.

Един ден след първа пролет, макар и придружена със сняг, отдаваме заслуженото и на Световния ден на гората.

Международеният ден срещу расовата дискриминация също е днес. А, ей така, за разкош с няколко стиха ще почетем и Световния ден на поезията.

За две ръце протегнати насреща,
земята бих до края извървял.
За две очи, като звезди горещи,
аз цялата си топлина бих дал. (Евтим Евтимов)

Хубава събота!

ВРЕМЕТО
Е, за яд си е. Събота, работен ден, а навън-грее ли, грее. Сутрешните градуси ще са малко по-ниски от последните дни – минус пет, но за сметка на това живакът през деня ще се покачи до 10 градуса.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА
В София Слънцето ще изгрее в 6:39часа и ще залезе в 18:39 ч. Продължителността на деня е 12 часа и 10 минути.   
Луната е в зодиакалния знак на Овен.

ТРАФИК
Остава променен маршрутът на автобус №44 Б, какви са измененията, вижте тук.

БЕЗ ВОДА
Каква ирония-Световен ден на водата, а цели три квартала на София днес ще останат на сухо. Нищо, ще й се радвате вечерта, тогава със сигурност ще я има. Кой квартали са засегнати, вижте тук.

НА ТЪМНО
Днес слънцето, няма да се крие зад луната, но пък от ЧЕЗ оставят 8 квартала на тъмно. Кои са те, прочетете тук.

КОЙ, КАКВО, КЪДЕ

От 9.00 часа в Национален исторически музей председателят на МГЕРБ Георг Георгиев ще присъства на Конференция за рехабилитация на деца с увреден слух „Ти чуваш”.

От 9.15 часа в зала 3, Източното фоайе на Народното събрание, ще се проведе първото заседание на обща комисия „Икономика, инфраструктура и енергетика” на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

От 10.00 часа в сградата на КЕВР, бул.„Княз Дондуков” ще се проведе открито заседание за утвърждаване на Общи условия за продажба на топлинна енергия за небитови нужди на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД.

В национален музей „Земята и хората“ ще се състои Детски образователен център за водата.

От 10.00 часа в хотел „Триадица” Агенцията по вписванията организира пресконференция по проект „Повишаване на квалификацията и професионализма на служителите от Агенция по вписванията чрез специализирани чуждоезикови обучения”.

От 10.00 часа ж.к. Дружба, ще се състои официално откриване на център за настаняване от семеен тип и Защитено жилище.

От 11.00 часа в кв. „Суха река – запад” ще се състои официално откриване на център за настаняване от семеен тип и Защитено жилище.

От 11.30 часа в салона на ул. „Гурко” 14 ще бъдат представени номинираните за „ИКАР” детски представления.

От 20.00 чaса в атриума на болница „Надежда” ще бъде представена постановката „Сега или никога“ с участието на обичаните актьори Стефка Янорова, Ярослава Павлова, Веселин Ранков и Красимир Ранков.