Задължителното гласуване ще даде истинската картина на предпочитанията у нас, убеден е Симеонов

Това ще свали етническия вот и ДПС ще „изхвръкне” от властта, обясни лидерът на Патриотичния фронт

Трябва да сме тъжни и разочаровани, че на есенните избори за местно управление няма да има задължително гласуване – това, което обещаваха почти всички партии преди парламентарните избори. Задължителното гласуване е най-важното. То е мярката, която ще даде истинската картина на предпочитанията в България и ще ангажира тези, които смятат, че са над политиката и над реалността, ще ги накара да отидат и да изберат своите предпочитания. Това заяви председателят на ПГ на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов за Нова телевизия.

„Това ще свали етническия вот и ДПС ще „изхвръкне” от властта”, каза още Симеонов. „Върху един тежко болен организъм трябва да се приложи медицинско въздействие, като се започне с най-тежката болест”, обясни той. „Това трябва да се направи с българското общество, защото освен че е представител на една мафиотска олигархична, сраснала се с местното и държавното управление власт, ДПС е и проводник на чужди турски интереси”, заяви Симеонов.

Той посочи, че на последните избори, от 460 хиляди души, които са гласували за ДПС, минимум 150 хиляди са били цигански и купени гласове. „Сами виждате какво силно влияние има ДПС при един шарен парламент. Тази партия е най-уродливото и пагубно явление в политическия свят на България, защото точно тя разделя българското общество”, каза Симеонов и подчерта, че държат на предизборното си обещание, че задължителното гласуване трябва да бъде въведено преди местните избори, иначе и те ще бъдат съсипани.