Полицаи от Камено задържаха банда за серия кражби

Младежите направили пълни самопризнания

Полицаи от Камено задържаха няколко души за множество кражби, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление “Полиция” - Камено кражбата на макара с черен гумиран кабел, 120 метра алуминиев кабел, бобини за електрожен, множество къси парчета меден кабел и неустановено количество детски играчки, осъществена на 17.03.т.г. от складово помещение към гъбарници в с. Свобода, общ. Камено, са установени извършителите на деянието – това са: 21 -годишният С.А., 14-годишният Х.М. и 15-годишният Г.К., всички от село Свобода.

Младежите направили пълни самопризнания. Констатирано е, че Х.М. в съучастие с: 41 год. Р.Ф., братята – Х.А., 21 годишен, А.А., 26 годишен и Г.А., 20-годишен, Ф.Щ., 21-годишен и 28-годишният Ю.Т., са извършители на кражбата на две потопяеми помпи за вода, различни метални заготовки от различни сплави с общо тегло 1 760 кг. и метални пети на автокран - всичко на обща стойност 4 000 лв., осъществена на 20 март от база на частна бургаска фирма.

Задържаните лица направили пълни самопризнания. Част от вещите - предмет на воторото престъплението са предадени от Ю.Т. в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, разположен в Бургас. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на лицата от първата и втората кражба продължава от служители на Районно управление “Полиция»” - Камено.