Стойчо Младенов май връчи титлата на Лудогорец

Без Младенов, без финансовата стабилност на тима от Разград и с точков пасив, ЦСКА изглежда обречен

Стойчо Младенов подаде оставка вчера и вече не е треньор на ЦСКА. Специалистът обяви, че доверието към него от главните акционери в клуба е било свалено и това е причината да се оттегли. В момент, в който „армейците” са в тежка серия от 3 загуби, но все още имат реални шансове за титлата. Изоставането от Лудогорец от 3 точки може да бъде наваксано. Или по-скоро можеше.

 

С абдикацията си изглежда, че Младенов връчи титлата на Лудогорец още преди плейофите в първата шестица да са започнали. Вече мисията за титла на „червените” изглежда невъзможна. По няколко причини. Липсата на финансовата стабилност в тима от Разград, лошата моментна форма на играчите и вече отсъствието на Младенов. Три основни фактора, които няма как да не се окажат решаващи.

 

Добре известно е, че Младенов не е турнирен боец и заради това ЦСКА записа лоши резултати в квалификациите на Лига Европа и за Купата на България. Но също така е очевидно, че Екзекутора е специалист в шампионатите битки. Той донесе последната засега титла за „армейците” през 2008 г., той постигна 6 поредни победи срещу вечния съперник Левски и пак той на два пъти през последните 2 сезона прави за месец конкурентен отбор почти от нищото.

 

Без него нещата просто няма да са същите, независимо кой ще го замести сега. Дали това ще бъде Любо Пенев, Димитър Пенев, Томаш или Пламен Марков. Всъщност следващите два мача на "червените" може да решат битката за титлата и на практика. При нова издънка на ЦСКА днес срещу Берое (загуба или равен) и след това загуба от Лудогорец в директния мач в Разград интрига повече няма да има.