7% е избирателната активност на балотажа в Сърница към 9 ч.

Новините

22-03-2015, 10:55

Снимка:

Архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кандидатите на ГЕРБ и ДПС продължават бирката за кмет на най-новата община в България

Най-новата община в България - Сърница, избира днес кмет на балотаж между кандидатите на ДПС и на ГЕРБ - Неби Бозов и Мустафа Аликанов. Към 9 ч. избирателната активност в градчето и двете села Побит камък и Медени поляни е 7%. Те се отделиха от Велинград в нова община на 1 януари 2015 г. и това наложи извънредните избори на 15 март.

Имащите право на глас са малко над 4000 души. На първия тур на изборите преди седмица до урните в 5-те секции отидоха 3182 от тях - 74,78% избирателната активност
За участие в първите избори в община Сърница бяха регистрирани 4 политически партии и една местна коалиция - ПП ГЕРБ, партия Нова алтернатива, ПП ДПС, партия БСП и МК Реформаторски блок. В новоизбрания общински съвет на Сърница влизат 11 души. ГЕРБ и Реформаторският блок постигнаха мнозинство, съответно с четирима и двама представители в местния парламент. ДПС спечели най-много гласове на 15 март и има най-много съветници - петима, но те не са достатъчни за съставяне на мнозинство.

Днес на втория тур за кмет Реформаторите, които също имаха кандидат за кмет, на втория тур подкрепят представителя на ГЕРБ, който миналата неделя имаше 944 гласа срещу 1415 на опонента си от ДПС. За Реформаторите на 15 март имаше 603 действителни гласа.


Изборният ден продължава днес от 6 до 19 часа. Той може да бъде удължен с не повече от един час, ако в този час има опашка пред изборните секции.