Ядат еленови рога за потентност

Животът

22-03-2015, 11:03

Снимка:

pixabay.com

Автор:

ruse.utre.bg

Всичко от Автора

"лечебният продукт" подмладявал

Нашенци пият извлек от еленови рога за подмладяване. Те си набавят специалната хранителна добавка на цени от 15 до 25 лв. директно от мрежата, съобщава „Телеграф“.

Лечебният продукт, както го определят потребители по форумите, подмладявал и подсилвал имунитета. Той се внася от чужбина. У нас не се произвежда, тъй като технологията по добиване на еленовите рога е забранена в ЕС.

Според рекламното съобщение на вносната добавка, за да се набавят въпросните извлеци от еленовите рога, не се убиват елени. Всяка година мъжките елени сменят рогата си като новите израстват на базата на тези от предишната година. Мъхестата външна обвивка по младите рога се използва за направата на няколко вида хранителни добавки, една от които служи за подмладяване, поясняват запознати.

Докато в държави като Нова Зеландия този вид обработка на младите рога е позволена, то в държавите от ЕС това действие се приема като нехуманно и по тази причина фермите от европейските държави не продават млади рога.

Там гледачите чакат по естествен път да паднат костните израстъци на мъжките видове, което се случва всяка зима, и чак тогава се продават, но в този си вид могат да се използват като трофеи или за изработката на аксесоари. Малките частни стопанства у нас, които отглеждат по няколко елена, също не продават млади рога.

По тази причина нашенци често си поръчват целебната добавка директно от чужди сайтове. По думите на потребители от форумите, така им излиза с поне 5 лв. По-евтино, отколкото да си я поръчат от родната мрежа. Според тях, тя била полезна още за опорно-двигателния апарат и кръвоносните съдове. Също така спомагала за доброто състояние на половата система като в Китай се смятала за един от най-добрите афродизиаци при мъжете.