Правят спортна площадка за хора с увреждания

Тя ще бъде изградена в двора на Дневния център за възрастни с ментални увреждания „Св. Марина”

Адаптираната площадка за спорт ще се използва от 60 младежи и девойки със синдром на Даун, средна и тежка умствена изостаналост и аутизъм. Тя е съобразена и с потребностите на трима от потребителите на социалната услуга, които се подготвят и участват в параолимпийските игри.

С изграждане на спортната площадка за хора със специфични потребности в двора на Дневния център за възрастни с ментални увреждания „Св. Марина” в София ще се изготви и система от мерки за коригиране на уврежданията чрез физически активности, заявиха от Столична община.

Предвижда се изграждане на подвижен баскетболен кош, който да осигури групови и масови занимания, две тенис маси, фитнес уреди за открити площи и други спортни съоръжения. Тя ще подобри здравословното и физическо състояние на потребителите на Центъра и ще повиши качеството им на живот.

Зам.-кметът на София Албена Атанасова запозна Н. Пр. Шаул Камиса Раз с работата на Дневен център за възрастни с ментални увреждания и той даде уверение за подкрепа и съвместна реализация на проекта, както и обсъждане и на други съвмести инициативи.