Милен Добрев страдал от високо кръвно

Олимпийският щангист събирал границите, но не си пиел лекарствата редовно

Спортен Пловдив е в шок след внезапната кончина на шампиона от Атина 2004 Милен Добрев, разказва в. "24 часа". Тялото на щангиста откриха вчера по обяд родителите му Атанас и Сийка. Те решили да навестят сина си в жилището му на ул. “Победа”, тъй като от няколко дни нямали ни вест, ни кост от него.

Когато прекрачили прага, се шокирали. Вратата на апартамента била отключена, а Милен бил целият подут и посинял. Обзети от ужас, майката и бащата веднага известили на телефон 112. Сигналът е получен около 13,30 часа. Светкавично на място пристигна криминалистична лаборатория заедно с дознател и съдебен медик. На пръв поглед не са открити следи от насилие по тялото на 35-годишния спортист.

Огледите в жилището продължиха до 17 часа, когато тялото на Добрев бе откарано в Съдебна медицина. Пловдивската прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Засега не е ясно кога точно Милен е починал, това ще каже аутопсията.

“Не може да е вярно”, реагира неговият треньор Кръстю Милев. След като разбра вестта, той онемя. Сподели само, че бившият му възпитаник е поддържал перфектна форма. Спортувал непрекъснато в залите за фитнес.

В село Житница, където шампионът е отраснал, отказаха да повярват, че Милен е мъртъв. Баба му Мария, която го е отгледала, избухна в ридания.

“Защо, чедо, направи така? Как ще те изпратя, баба, в черната земя? Аз съм на 88 г. и вместо Господ мен да прибере, взе тебе, миличъъък…”, нареждаше старицата. Тя е съсипана, защото се е грижила за него като майка. Милен също бил привързан към нея.

Биологичната му майка Радка починала, когато той бил 8-годишен. Тогава баба му го поела. Баща му Атанас се оженил повторно и съпругата му Сийка също се грижила всеотдайно за Милен.

”И досега се отнасяше към него като към родно дете. Переше го, гладеше го”, плаче баба Мария.

Тя разказа, че любимият и? внук напоследък имал проблеми с кръвното. Същото потвърдиха и роднините му. Те допускат, че това е вероятната причина за неочакваната смърт. На всичко отгоре не си пиел и редовно лекарствата

“Събираше границите, но въпреки това пак тренираше. Той нямаше друг живот освен спорта”, твърди братовчед му Иван Чалъков от Житница.

Целия материал можете да прочетете тук