Инджов: Томов остава главен акционер на клуба

Спорт

22-03-2015, 12:21

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Строителният предприемач разкри, че в понеделник ще поиска финансово-счетоводна експертиза

Cпряганият за нов главен акционер в ЦСКА Юлиян Инджов заяви, че всъщност влизането му в клуба още не е станало факт напълно. Строителният предприемач разкри, че в понеделник ще поиска от акционерното дружество негови хора да направят финансово-счетоводна експертиза, която да установи точния размер на задълженията, преди бизнесменът заедно с Петър Манджуков да реши дали да поеме контрола над клуба.

„Г-н Томов си е главен акционер на клуба и остава. Като цяло мажоритарният пакет акции е заложен към мен и г-н Манджуков. За да си ги върне, трябва да плати дълга до 30 март. Очевидно няма пари да плати и няма да се възползва от тази опция. Не мога да кажа, че не желае да плати“, обясни Инджов пред ТВ7.

„Преди да стана част от дружеството, ако то ми позволи, искам да направя финансово-счетоводен анализ. Ако цифритие, които се събощават в публичното пространство са верни, ще влезнем.“

„Теоритично до 30 март г-н Томов държи мажоритарния пакет акции, ако намери на кой да ги продаде. Ако дотогава някой плати, той ще стане главен акционер. Цифрите, които се тиражират от настоящото ръководство, са едни. Ако те съвпаднат с нашата експертиза, ще се опитам да помогна на ЦСКА. Ако има разлика, не знам какво ще бъде моето решение“, коментира той.