Реконструират Летния театър в Бургас

Мисия Бургас

22-03-2015, 13:11

Снимка:

burgasutre.bg

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Ремонтът ще струва 179 157 лв. без ДДС

Съвсем скоро ще започне мащабната реконструкция на Летния театър в Бургас. Неудобните седалки ще бъдат подменени с чисто нови сгъваеми такива. Общината вече е обявила обществена поръчка за избор на фирма. Очаква се скоро тя да бъде избрана и да стартира модернизацията.

Ремонтът на Летния театър ще струва 179 157 лв. без ДДС, показа справка на Topnovini.bg. Срокът за изпълнение пък е 45 дни, което означава, че месец и половина след сключване на договора с избрания изпълнител Бургас ще има модерна зала за представления.

Предвижда се да се ремонтират подът и стълбите, както и кабелите да бъдат прибрани в специални ниши, за да няма инциденти с публиката. След реконструкцията Летният театър ще бъде достъпен и за хората с увреждания, както и за майките с колички.

Освен за ремонта Община Бургас е обявила обществена поръчка и за доставяне на 2150 броя специални сгъваеми седалки. За тях ще бъдат вложени 200 хил. лв. Местата за сядане ще бъдат по-комфортни от сегашните. Седалките ще бъдат устойчиви и на метеорологичните условия. Половината от тях ще бъдат зелени на цвят, а другата половина – сини.

Офертите на участниците ще бъдат отворени в началото на май.