ДПС спечели изборите за кмет в Сърница

Новините

22-03-2015, 22:00

Снимка:

Архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Преднината на Неби Бозов е 568 гласа

Кандидатът на ДПС Неби Бозов печели изборите за кмет в община Сърница с преднина от 568 гласа. Това съобщи пред „Фокус” Аки Пехлеван, председател на Общинска избирателна комисия.

"Гласували за Неби Бозов са 1867, а за канидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов - 1299. Това е по неофициална информация, защото протоколите от втория тур не са предоставени в Информационно обслужване, но съществена разлика няма да има", обясни Пехлеван.

Резултатът е неочакван - чисто математически кандидатът на ГЕРБ трябваше да получи близо 1500 гласа след като зад него на втория тур застанаха и Реформаторите. Механичният сбор на двете политически сили от първия тур миналата неделя е 879 бюлетини за ГЕРБ плюс 603 за РБ. Това обаче не се случи. Към резултата на ГЕРБ от миналата неделя днес бяха добавени едва около 400 гласа. В същото време ДПС е мобилизирала нови близо 700 избиратели.

Кметът на новата община в България ще управлява само 6 месеца - до редовните местни избори през октомври. И ще трябва да ги прави с общински съвет, в който ДПС няма мнозинство. Местният парламент е доминиран от десните – ГЕРБ имат 4 общински съветника, РБ – 2, а ДПС – 5. Прогнозите обаче са, че местните Реформатори ще заиграят с хората на ДПС. Вече се предлагали облаги, места и възможности за бизнес и кариери.