Добро утро, София!

Сън или почивка, свобода или смърт

Добро утро в понеделник! Успяхте ли да релаксирате в неделния ден? Е, и да не сте ще се наложи да ставате, защото работната седмица започна. Но, спокойно, имаме и положителна новина – остават САМО още 283 дни до края на годината.

Сън или почивка – това може би е вечният въпрос за всички. Да, но през 1775 година друга сентенция е завладяла света. На днешната дата за първи път е използван израза "Свобода или смърт" от Патрик Хенри, произнесен във Вирджиния по време на Американската война за независимост.

Дано не сте отлагали ставането много, много, за да имате достатъчно време да се приведете в приличен вид преди работния ден. Все пак трябва да сме привлекателни, дори и в градския транспорт. Всяка дама би искала да бъде красива, а мъжете не биха отказали да видят привлекателна жена. Като говорим за нежния пол, няма как да не споменем, че на днешната дата през 1990 година е била премиерата на култовия филм „Хубава жена”.
Бъдете красиви и уснихмати. Успешна седмица!

ВРЕМЕТО

Ако все пак сте си позволили малко повече излежаване, то ставайте бързо, защото навън е прекрасно утро. Дори да виждате облаци на хоризонта, спокойно – слънцето ще се покаже и дори ще ни стопли. Все пак днес е международният ден на метеорологията. А какво точно ще бъде времето в първия работен ден – вижте ТУК.

ВОДА

Дано сте си взели сутрешния душ и да сте направили тоалета си в банята, защото ако живеете в квартал „Обеля”, то след девет няма да има вода. А къде още кранчетата ще пресъхнат, може да видите ТУК.

ТОК

Ако искате извънредна почивка на работното място, то надявайте се офисът ви да попада в районите, които ще останат без ток. А ето къде от ЧЕЗ ще спрат ТОКА.

КАКВО И КЪДЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ В СТОЛИЦАТА

От 10.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще вземе участие в дискусия в защита на родното производство на храни „Вкуси България“, която ще се проведе в сградата на Съюз „Произведено в България” на бул. „Джеймс Баучър“ № 23.
От 10.00 часа 11 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Волен Сидеров, който е обвинен за причиняване телесна повреда.
От 10.30 часа в Гранитна зала на Министерски съвет ще се проведе въвеждаща пресконференция за представяне на проект „Интегрирана информационна система на държавната администрация (ИИСДА) – гаранция за прозрачност и ефективност“, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет“ 2007 – 2013 г.
От 11.00 часа министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще даде пресконференция във връзка с реформите в образователния сектор и европейското сътрудничество в Ротондата на 5 етаж в Министерството на образованието и науката.
От 11.00 часа заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще вземе участие в кръгла маса на тема „Модернизация на обществените поръчки“, която ще се проведе в Централата на Камарата на строителите в България.
От 11.00 часа на пресконференция в пресклуб БТА ще бъдат оповестени решенията на Третия конгрес на политическа партия ЛИДЕР.
От 11.00 часа в Официалната зала на Столична община ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге”.
От 18.00 часа в ресторант „Рубаят“ в НДК ще се проведе възпоменателната вечер по случай 135-годишнината от рождението на бележития български поет Трифон Кунев и премиера на неговата книга „Стихове – песни, хризантеми, зарници.
От 18.00 часа в галерия „Академия“ ще бъде открита изложба – резултат от преподавателската работа по рисуване на професор Стоян Домусчиев. Изложените работи са на студенти от различни специалности на Факултета за изящни изкуства, с които художникът е работил през дългогодишната си дейност и са следствие на учебните програми в периода от 1970 до 1990 г.