Моделът Real-life Escape Room покорява София

„Къщата на пъзелите” олицетворява стремежа към забавление от ново измерение

През последните няколко години софиянци се опитват да променят начина си на забавление, ставайки все по-взискателни към услугите, предлагани на пазара. Много от нас посещават различни видове забавления (кино, билярд, боулинг, рафтинг, ски, дори и летене със самолет) с една единствена цел – да направим живота си по-цветен и пълен с емоция и забавление.

House of Puzzle или „Къщата на пъзелите” олицетворява точно това – стремеж към забавление от ново измерение. Представете си го. Затворени сте в просторна и на пръв поглед странно изглеждаща стая с една единствена мисия – да успеете да се освободите от оковите на стаята в рамките на 1 час. „Веднъж затворени в стаята, трябва да бъдете сръчни, наблюдателни, да работите в екип и най вече - да се забавлявате. „Радваме се, че хората излизат от стаята с широка усмивка, независимо дали времето от 60 минути им е било достатъчно”, споделят създателите на проекта.

И дори идеята да изглежда леко странна на пръв поглед, сюжетът и пъзелите във всяка от двете стаи в House of Puzzle ще Ви грабнат от самото начало и няма да Ви оставят покой, докато не разнищите и последното парченце от пъзела. Загадките са така създадени, че да раздвижите сивото си вещество и да напрегнете логическата си мисъл. Нещо, което трудно се среща при забавленията, които сме свикнали да посещаваме.

„Забавлението е подходящо за широк възрастов диапазон. Преди две седмици празнувахме заедно с десет деца единадесетия рожден ден на прекрасната Криси, докато предходната събота и неделя организирахме тим билдинг на ИТ фирма от 50 човека”, хвали се един от създателите. И съдейки по пълния календар на House of Puzzle, на хората наистина им харесва идеята за различно и ново забавление.

House of Puzzle отваря врати на 16 Януари 2015, след продължително изпипване на всеки детайл и загадка. „След първоначалния тестинг от около един месец на двете ни стаи, достигнахме до модел, който или ще допадне на българския потребител, или бързо ще трябва да приключим участието си в света на бизнеса”. За краткия период от два месеца, идеята са опитали около 250 групи или около 1 000 човека, което само по себе си е показателно за успеха на модела.

Младите предприемачи не се спират дотук: „Плановете ни за развитие са свързани с отварянето на трета стая, която ще бъде изцяло различна като идея от досегашните модели на escape rooms както в София, така и по света”, разказват основните създатели на новото забавление Елица Трендафилова и Цветан Младенов, пише 24 часа.

Предвид резултатите, усилията вложени в проекта до момента се отплащат. House of Puzzle работи с много добре разработен и интерактивен сайт, с автоматични потвърждения на резервациите, със сигурни и защитени методи за плащане, достъпни за всички потребители, с елегантни подаръчни ваучери за рождени и имени дни, както и с достатъчно пространство в Къщата за организиране на тим билдинг събития. Централното място на игрите също допринася за позитивното преживяване (House of Puzzle се намира на бул. Мария Луиза 92).