Каварна подкрепя кампанията „Часът на земята“

На 28 март от 20.30 до 21.30 ч.

И тази година община Каварна ще се включи в Международната кампания – „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА", организирана от световната природозащитна организация WWF.
„Часът на земята 2015“ ще се проведе на 28 март, събота от 20.30 до 21.30 ч., когато милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.
Тазгодишната кампания „Часът на Земята“ се провежда под мотото „Заедно можем да опазим реките“. Фокусът е насочен към борбата за справяне с климатичните промени. Проливните дъждове и наводненията, през изминалата година причиниха големи щети и ни показаха ясно, че подценяваме научните факти и не отделяме ресурс и внимание на качественото управление на реките. Затова през 2015 г. в България ще обръщаме внимание към спешната нужда за опазване на реките.
През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.
В България „Часът на Земята“ се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече.