Фандъкова удари рамо на „Алея за здравето”

Мисия София

23-03-2015, 14:57

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алея на здравето ще ни води от Люлин до Банкя

Чрез нея столичани ще имат още едно зелено пространство, далеч от градския шум и ежедневие

"Алея на здравето" ще бъде изградена от столичния квартал "Люлин" до град Банкя. Алеята ще бъде свързана с две туристически пътеки - от Банкя до с. Михайлово и от там до Люлин планина. Идеята е на депутата от ГЕРБ Красимир Велчев. Проектът за ново зелено пространство за столичани е още в етап на изготвяне, но вече е съгласувана с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. В интервю за София Topnovini.bg Фандъкова обясни, че е запозната с проекта и напълно го подкрепя.

"За момента "Алеята на здравето" е още само една добра идея, която абсолютно подкрепям. Предстои изготвянето на проект. Както знаете, аз винаги съм "за" такива инициативи, които ще осигурят на столичани места за отдих и разходка, а също и за спортуване", каза Фандъкова.

С изграждането на алеята столичани ще имат още едно зелено пространство, далеч от градския шум и ежедневие. Идеята е алеята да преминава успоредно на стария път за Банкя, покрай река "Банска". Планира се по пътя да има пейки, беседки за отдих и соларно осветление. В момента двете туристически пътеки в момента се ползват само от хората от Банкя и почиващите в балнеосанаториумите.

Алеята за разходки ще бъде достъпна за всички, независимо в коя част на София живеят, тъй като съвсем близо е метростанция "Люлин". Пътят между Банкя и квартал „Люлин” с колело ще може да се взема за около 30 минути, а разстоянието е около 6 километра. Ако нямате колело, не се безпокойте. На новата алея ще има пунктове за велосипеди под наем.