Ремонтите по бул. „Черни връх” приключват в края на август

Предстои цялостна рехабилитация и на бул. „Владимир Вазов” и довършване на участъка от Ботевградско шосе

До 30 август трябва да приключат ремонтните наземни дейности на бул. „Черни връх’’. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на консултативния съвет по финанси, съобщи „Фокус” .

„Предстои разширение от бул. „Черни връх’’ до Южната дъга, който се надяваме да приключи до края на тази година. Продължаваме ремонтните дейности от алея „Яворов” до 4-ти километър”, заяви кметът на Столична община.

„В старите участъци се отварят дупки и се пълнят. Ако се полага изцяло нов асфалт, няма да се коментира това, че непрестанно се появяват нови и нови дупки. Срокът за експлоатация на един такъв път е между 5-8 години”, уточни Йорданка Фандъкова.

„Предстои цялостна рехабилитация на бул. „Владимир Вазов” и довършване на участъка от Ботевградско шосе. Ще ремонтираме бул. „Дондуков’’, където има павета ще бъдат пренаредени, но няма да бъдат отстранени. Няма да спираме изцяло движението никъде по време на ремонтните дейности. Трябва да започнем най-спешно изграждането на кръстовището на две нива на бул. „България’’ и бул. „Ив. Ев. Гешов’’. Ремонт е необходим и на Руски паметник”, заключи кметът на София.