24 март: Стремежи и заслуги

Хороскоп

23-03-2015, 19:48

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Овен, Луна в Телец - Близнаци. Астрологична картина на деня

Вторник и сряда ни предлагат изключително продуктивни условия, които не бива да пропускаме, ако сме ориентирани към стабилен и устойчив във времето напредък и успех в себереализацията си. Хармоничният обмен между Слънцето и Сатурн ни дава възможност да се погрижим за стратегическите си планове и намерения. Е, не за всички, разбира се, а най-вече за онези, които вече сме планирали и обмислили и вече сме достигнали до някакъв етап на осъществяване.
 
Това съвсем няма да бъде ден, в който всичко ще ни се отдава с лекота, но при последователни и добре планирани действия, съчетани с отдаденост, разумни усилия и честни, открити постъпки, резултатите няма да закъснеят, нито да излъжат очакванията ни. Ще постигнем това, което желаем, но ще придобием и представа какво действително заслужаваме и какви са реалните резултати от досегашните ни действия и постъпки. Възможно е този процес на синхронизация да бъде съпроводен и с напрежение, породено от липса на самоувереност, която може да стане източник на апатия или лошо настроение. Възможността обаче да преценим реалните си възможности, както и реалните си заслуги, е ценен ресурс, който следва да инвестираме разумно в собственото си бъдеще, така че сега определено не е време за лични драми и апатичен нихилизъм.
 
Интимното общуване ще продължава да ни носи удоволствие и да ни радва с чувствени пориви и съкровена близост. Да облечем с думи своите чувства и преживявания обаче може да се окаже по-сложно от обичайното, затова се доверете по-скоро на емпатията и интуицията си, а като изразно средство използвайте жестове и конкретни постъпки. Кратките пътувания и уговорените в последния момент срещи пък могат да се окажат източник на разочароващи емоции и преживявания.

Работа и бизнес
Деловият живот, най-вече амбициозните ни планове за него, така или иначе ще бъде във фокуса на вниманието не само днес но и през цялата седмица. Сега е моментът да планирате срещи с хора, разполагащи с власт и авторитет, от които зависи реализацията на намеренията ви и на чието одобрение и подкрепа разчитате. Подходящо е също да потърсите пътища за повишаване на квалификацията и усъвършенстване на професионалните си умения. Насочете целия си потенциал в съзидателни дейности и търсете нови, оригинални решения и подходи. Сега е моментът също да предоговорите условията по важни делови проекти или личната си кариера.

Здраве, хранене и красота
Спокойствието от предходните дни и днес ще продължи да бъде атрактивно за мнозина, но вече далеч няма да има такъв позитивен ефект върху физическото и психическото здраве. Напротив, бездействието и пасивността днес могат да станат причина за проява на неконтролируеми емоции, раздразнение и дори пристъп на гняв. Можем да ги компенсираме с активен спорт и други дейности, изискващи физическо натоварване. Дамите не бива да пропускат в този ден да се погрижат за външния си вид. Всички разкрасителни процедури ще имат незабавен, очевиден и най-вече устойчив във времето резултат.