Добро утро, София!

Ставайте, само 4 дни и иде края на седмицата

Добро утро във вторник, 24 март! Днес е Световният ден за борба с туберколозата, коварна болест погубила един от най-добрите български поети-Христо Смирненски. На тежката болест той посвещава и стихотворението си „Жълтата гостенка”.

Ако пък довечера се чудите как да оправдаете новото палто или бижу, с което сте се поглезили, кажете на мъжа ви, че днес е Деня на жената. Е, вярно, че се чества в Уганда, ама все пак сте жена, ще мине номера.

А, за да бъде всичко наред и под контрол днес, прочете най-важното за деня копилирано от нас.

Хубав вторник!

ВРЕМЕТО

Облаците ще висят над София цял ден, с малки изключения, когато и слънцето ще напомни за себе си. Градусите ще се задържат като тези в понеделник – между 2 и 11.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА

В София Слънцето ще изгрее в 6:23 часа и ще залезе в 18:43ч. Продължителността на деня е 12 часа и 19 минути.   
Луната е в зодиакалния знак на Телец.

ТРАФИК
Промени в трафика за утре не се предвиждат, но пък добрата новина е, че по линия 310 от май ще вървят нови автобуси.

БЕЗ ВОДА

На сухо днес остават шест квартала в столицата. Кои са те, вижте тук.

НА ТЪМНО

От ЧЕЗ днес оставят на тъмно цели 14 квартала. Дали вашия е сред тях, проверете тук.

КОЙ, КЪДЕ, КОГА

От 09.30 часа в София Инвест център ще се проведе конференция на тема „Стратегическа инфраструктура и инвестиции 2015 България и Западни Балкани”, която ще се проведе в София Инвест център.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за представяне на новия проект проект EcoThermo - метрологична система за индивидуално отчитане на топлинна енергия в топлофицирани сгради с централно топлоснабдяване.
От 11.15 часа в Нестле България (бул. Европа 128) ще се проведе пресконференция по повод на Световния ден на водата под надслов „Стъпка напред към устойчивото развитие чрез успешни партньорства”.
От 12.00 часа ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция по актуални теми за седмицата в централата на партията на ул. „Врабча“ 23 в София.
От 14.45 часа ръководството на ДПС ще даде пресконференция в Пресцентъра на ЦС на партия.
От 15.00 часа в пресцентъра на Министерство на енергетиката министър Теменужка Петкова ще се срещне с представители на синдикалните организации, топлофикационни и въгледобивни предприятия.
От 15.00 часа на бул. Тодор Александров Европейският комисар по околната среда, морското дело и рибарство Кармену Вела ще посети 25-метровия графит с царски орли, нарисуван на фасадата на 32 СОУ.
От 18.00 часа в зала „Витоша” в Хотел „Кемпински Маринела” ще се състои връчването на мемориалната купа „СЕНКО”, посветена на 110 годишнината от рождението на илюзиониста.
От 18.00 часа в изложбената зала „Проф. Васил Геров” Национален дарителски фонд „13 века България” организира благотворителна изложба „50 на 50” на „Група 9” в подкрепа на децата и младите хора с диабет.