Музикалното се стяга с класика за "MAGIC"

Бургас Лайф

24-03-2015, 09:33

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

"На концерт в сряда" представя младите музиканти, които представят Бургас на XI конкурс за австрийска и немска музика

Музиката на великите класици на немската и австрийската музика ще звучи и тази седмица в рамките на проект „На концерт в сряда” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.
Любителите на класическото изкуство ще имат удоволствието да се срещнат с младите музиканти, които ще представят Бургас на XI Международен конкурс за немска и австрийска музика "MAGIC".  Конкурсът ще се състои през месец април и се организира от Музикалното училище и Училищното настоятелство „Родни звуци”, със съдействието на Министерство на културата, Община Бургас и  Областна администрация  Бургас. 
Изпълнителите ще поведат публиката в света на музиката, който е единствен и неповторими, изпълнен с много емоции. Моцарт, Бетховен, Менделсон, Хиндемит,Брамс, са част от композиторите, чийто произведения ще прозвучат на сцената. 
Техните шедьоври ще бъдат представени от цигуларите Ива Ганева, Александър Петров и  Ана Матея Хайдер. 
Публиката ще се наслади и на изпълненията на пианиститеТаньо Чиликов, Белослава Танчева, Едуард  Скалли и Степан Чичикин. Още образци от световната класика ще бъдат поднесени от Мартин Колев- тромпет, Ива Кацарова – флейта , Вяра Алексиева – виолончело и Александрина Митева – виола.