Вегани си правят пролетен фест в София

„София ВЕГ Фест” предлага разнообразие от лекции и дискусии

„София ВЕГ Фест” - Пролетен фестивал ще се проведе на 28 и 29 март в София. Любопитните да научат повече за веганския начин на живот могат да направят това на ул. „6-ти Септември 37”, пише Блиц.

„София ВЕГ Фест” предлага разнообразие от лекции, дискусии, готова за консумация веган кухня, както и продуктови/фирмени презентации, свързани със здравословния начин на живот.Фестивалът е обществено събитие, което има за цел да популяризира веган начина на живот. Провежда се няколко пъти годишно, по различни поводи и на различни теми, както и в различни формати.

Фестивалът предоставя на публиката лесен достъп до информация и продукти, а също и подпомага активно, пряко и косвено, свързаните с него икономики: производство, търговия, услуги и други.

Фестивалът е естествен резултат от обществените и световни тенденции към промяна в начина на живот към по-здравословен и в по-близък контакт с природата, както и от потребността от създаване на здравословни навици, особено у подрастващите, обясняват организаторите.