Издирват с европейска заповед удушвача на бащата на съдийка от Завет

Крими

24-03-2015, 12:17

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издирват мъж от Завет

29-годишен криминален тип е убил изчезналия дядо

В Разград беше разкрит извършителят на жестокото убийство на Николай Димитров от град Завет. Възрастният мъж, който е баща на съдийка от София, беше намерен удушен, след като два месеца беше обявен за издирване. За негов убиец се сочи 29-годишният В.Ф.Обвинение за грабеж, придружен с убийство, е повдигнато срещу 29-годишен мъж. В хода на разследването е установено, че В.Ф. е извършител на тежкото криминално престъпление, за което бе подаден сигнал на 26 декември 2014 г. в ОДМВР-Разград. От тази дата бе обявен за издирване Николай Радев Димитров на 75 години от град Завет, съобщават от полицията.
Два месеца по-късно, на 22 февруари 2015 г., тялото на възрастния мъж бе открито в язовир „Мелницата” в землището на Завет. Аутопсията показа, че той е починал от удушаване. Откритите по трупа следи и веществени доказателства спомогнаха криминалистите да стигнат до извършителя на престъплението.
В хода на образуваното досъдебно производство са разпитани над 40 души, които биха могли да имат отношение към престъпното деяние. Окръжна прокуратура е издала европейска заповед за арест на 29-годишния В.Ф., криминално проявен, неосъждан.