Разплетоха убийството след четиригодишно разследване

Криминалистите заподозрели за убийството 58-годишен мъж от Нови пазар

Четири години отнело разкриването на убийството на възрастен мъж от Нови пазар. Разследването започнало, след като на 11 юни 2011 г. близки на 77-годишния човек открили безжизненото му тяло в жилището му на ул. „Цар Симеон" в града, съобщават от пресцентъра на МВР.

При първоначално извършения оглед били констатирани следи от насилие - три прободни рани, едната от които в областта на сърцето. В разплитането на случая участвали и криминалисти от сектор „Противодействие на престъпленията против личността" към ГД „Национална полиция", както и психолози от Института по психология към МВР. Всички действия по разследването са осъществени под надзора на наблюдаващ прокурор от Шуменската окръжна прокуратура, уточняват от полицията.

В крайна сметка криминалистите заподозрели за убийството 58-годишен мъж от Нови пазар. На 12 ноември миналата година той е задържан за срок от 72 часа. Назначената ДНК експертиза показала, че откритият под ноктите на жертвата биологичен материал е от задържания.

На 15 ноември м.г. Шуменският окръжен съд наложил на заподозрения постоянна мярка „задържане под стража". Последвали допълнителни действия по разследването и доказване на съпричастността му към извършеното престъпление. Повдигнато му е обвинение. Предстои материалите по разследването да бъдат предявени на обвиняемия и близките на жертвата. Делото ще бъде изпратено за произнасяне, уточняват от пресцентъра на МВР.