И Добрич се включва в инициативата „Часът на Земята”

В България кампанията се провежда от 2009 г.

В знак на съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на световната природозащитна организация WWF в Добрич на 28 март 2015г. (събота) от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”,  на храмовете „Света Троица” и „Свети Георги”, както и част от парковото осветление в тези райони. Добрич се присъединява за седми пореден път към международната инициатива „Часът на Земята”, в която традиционно заявяват своята подкрепа редица институции като МОСВ, МИЕ, посолства, международни и национални бизнес и медийни партньори.   

Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като изключват осветлението в домовете си. В рамките на 60 минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници. През 2014 г. Часът на Земята вече е най-популярната световна инициатива, с участници над 100 държави и 7000 града, правителства и бизнеси, обединени в общ послания и действия за природозащитна.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2014 г. в инициативата участие са взели 106 града, бизнес организации и медии. Тогава, традиционно в знак на съпричастност, за час притъмняха фасадите на Народната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други.