Нов удар за "армейците" – Инджов и Манджуков напуснаха ЦСКА

Спорт

25-03-2015, 10:33

Снимка:

lap.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Ако на "Българска армия" бъде обявен фалит, то тогава "червените" ще трябва да играят в А окръжна група

ЦСКА е пред сериозната опасност от следващия сезон да заиграе във В група. Причината - семействата Манджукови и Инджови се отказват от сделката за придобиването на мажоритарния дял от акциите на "червения" клуб.

Отказът на двете фамилии поставя под сериозна въпросителна участието на "армейците" в А група през следващия сезон, тъй като клубът няма да може да вземе лиценз. При такъв вариант ЦСКА ще трябва да започне новата кампания от В група.

Ако на "Българска армия" бъде обявен фалит, то тогава "червените" ще трябва да играят в А окръжна група.

Ето декларацията на Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков:

С настоящето заявяваме категоричния си отказ да участваме повече във фарса, който мажоритарният собственик на ЦСКА разиграва от началото на 2015 година.

С оказаната от нас финансова подкрепа ние кредитирахме мажоритарния собственик с доверие, което позволи до голяма степен функционирането на клуба до момента.

В момента се прави одит да ни бъде прехвърлена само финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба.

До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основа на която да се вземе сериозно управленско решение за бъдещето на клуба.

Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял без да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите за мажоритарния дял. Пожелаваме на настоящия мажоритарен собственик успех!

Пред нас като акционери и цялата червена общност продължава да стои въпроса относно възможността на мажоритарния собственик да лицензира и управлява клуба.

Цялата отговорност пред нас като инвеститори и червената общност носи настоящия мажоритарен собственик.

Имахме най-голяма желание да помогнем на любимия клуб, но с всичките си действия мажоритарният собственик ни принуди да се откажем.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен