Спортувай - бъди промяната!

Състезание по уличен фитнес за купата на район "Южен" започва на 4 април

Събитието ще се състои на фитнес площадката в парк "Георги Кондолов" , който се намира на ул. "Георги Кондолов"№ 53, под патронажа на Валентин Василев кмет на район "Южен" съвместно с клуб "Athletic type force".

"СПОРТУВАЙ - БЪДИ ПРОМЯНАТА!". Това е мотото, с което бихме искали да насочим повечето млади хора, а и не само, да бъдат активни без значение в каква сфера са се насочили, съобщават организаторите. Най-лесно е да стоим с кръстени ръце и да се оправдаваме, защо не сме достатъчно здрави, успели, силни и пр.Мероприятието ще провери индивидуалните умения на всеки един от участниците по отношение на базовите силови упражнения. Те ще имат възможността да докажат своята силова издържливост в рамките на 4 типа упражнения. За всяко едно от тях , участниците ще разполагат с толкова време, колкото успеят да издържат без да се пускат от дадения уред или без да си почиват по време на изпълнението. Тоест, ако се хванете за лоста и започнете да се набирате, при следващо докосване на земята или пускане от лоста, вие автоматично губите шанса си да продължите да се изпълнявате упражнението. Или иначе казано... НЯМАТЕ ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ! В момента, в който това, което показвате започне да става различно от това, което се изисква от вас.. -> "ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД" !След всяко упражнение участникът ще има почивка от 20 секунди. Или иначе казано, след като прекратите изпълнението на упражнението имате право да си починете не повече от 20 секунди преди да продължите.

Състезанието ще има и още една ЦЕЛ: ПРАВИЛНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА УПРАЖНЕНИЯТА!Ще се опитаме максимално да отсяваме неправилното и недостатъчно чистото изпълнение.Ще бъдем строги! Много хора може да останат недоволни от резултатите си, но това няма да ни попречи да бъдем обективни!Вината, че сте живели с илюзията, че сте способни да демонстрирате правилно изпълнение на дадени упражнения си е изцяло ВАША! Няма да се толерират повторения, които не са по образеца, който ще споделим с вас! ВИЖТЕ КЛИПА !

Начало на състезанието: 11 часа. Записването за него ще става на място от 10 ч. до 10:45 ч.Ще се изисква документ за самоличност.
ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОБЩА ЗАГРЯВКА ! Редът , в който ще премине изпълнението на 4те упражнения е следния:

ЗА МЪЖЕ:
1. Набирания с нормален надхват
2. Кофички
3. Скок-дъга
4. Лицеви

ЗА ЖЕНИ:
1. Набирания с нормален подхват
2. Кофички от пейка
3. Скок-дъга
4. Лицеви от пейка
ОБЩИЯ БРОЙ точки , според който ще се формира крайното класиране на участниците, ще се изчислява , като се вземе предвид ОБЩАТА СУМА на всички повторения от всяко едно упражнение.
Максималния брой точки , който носи всяко повторение ЗАВИСИ от сложността на изпълнение на определеното упражнение.
Броя точки за повторение в упражнение:
А) Набирания с нормален надхват – 2 т.
Б) Кофички - 1 т.
В) Скок-дъга - 2 т.
Г) Лицеви опори – 1 т.
*Например: Стоян прави 15 набирания х 2 т. + 15 кофички х 1 т. + 15 скоци х 2 т. + 20 лицеви опори х 1 + = 95 т.
Първите трима от всяка категория , които са събрали най – висок брой точки ще бъдат наградени.
ОЦЕНЯВАНЕТО ЩЕ БЪДЕ СЛЕДНОТО:Съдийският колектив ще е формиран от 3 човека, като всеки един от тях ще отговаря за определена задача. ПОВТОРЕНИЯТА ЩЕ СЕ ОТЧИТАТ С ПОМОЩТА НА РЪЧЕН БРОЯЧ, КАТО ЗА ВСЯКО ПРАВИЛНО И ЧИСТО ИЗПЪЛНЕНИЕ СЪДИЙТЕ ЩЕ НАТИСКАТ БУТОНА.
Категориите ще са ДВЕ на брой , като в категория ( А ) ще има 2 подкатегории:
А) Категория МЪЖЕ
а1 Подкатегория / ДО 16 год. възраст включително
а2 Подкатегория / ОТ 17 год. въраст нагоре без ограничения
Б) Категория ЖЕНИ
За първите 3-ма във всяка категория ще има предметни награди
Предметните награди ще запазим в тайна за сега.
В категория МЪЖЕ / А1 , А2 / :
1-во място - купа + грамота+ GSM апарат от VIVACOM
2-ро място - купа + грамота + предметни награди
3-то място - купа + грамота + предметни награди

В категория ЖЕНИ:
1-во място - купа + грамота + GSM апарат от VIVACOM
2-ро място - купа + грамота + предметни награди
3-то място - купа + грамота + предметни награди
Кмета на район "Южен" Валентин Василев е подсигурил наградния фонд: плодове и бутилирана вода за участниците.Каним всички желаещи да вземат участие в състезанието.За повече информация вижте линка: https://www.facebook.com/events/1607745169456921/permalink/1615544445343660/