Крадци повредиха стрелките за смяна коловозите

Крими

25-03-2015, 12:40

Снимка:

Варнаутре/архив

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Полицията намери задигнатите елмоторите, заподозрените се укриват

Двама кардци, изложили на опасност жп трафика в района н Нова Загора, издирва полицията. Заподозрените задигнали ел.мотори, задвижващи стрелките в зоната на свързване на ЖП линиите, което осигурява тяхното преместването при смяна на коловоза.

В 22.20 часа в понеделник Железопътна инфраструктура-Пловдив алармират полицията в Нова Загора, че по някое време след 19 часа от района на ЖП гара Нова Загора е извършена кражба на два мотора. В резултат на незабавните действия на полицейските служители извършителите са установени. Те са криминално проявени - на 19 и 44 г. и са от Нова Загора. Откраднатите мотори са намерени в дома им.

Двамата заподозрени към момента се укриват.

Междувременно полицията залови двама мъже, задигнали инструменти, сечива и впрегатна амониция от дома на 41-годишен новозагорчанин. Кражбата е извършена на 20 март след взлом на прозорец на стопанска постройка.

Задържаните са криминално проявени с множество предишни присъди. Това са 31-годишнен мъж по прякор Чаршаф Асан и 30-годишен по прякор Дервиш Мамут. Част от откраднатите вещи са върнати на собственика. Работата по досъдебното производство и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.