Тийнейджърки седнаха в стола на кмета на "Западен"

Днес ученици в цялата страна заемат местата на високопоставени служители в инициативата "Мениджър за един ден"

Ученичките Лилия Първанова и Видка Найденова заеха днес поста на кмета на район "Западен" Димитър Колев и се запознаха с работата на администрацията по време на инициативата "Мениджър за един ден".

Двете момичета са в 11-ти "Г" клас на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, специалност "Технологичен и микробиологичен контрол в хранително–вкусови производства". В рамките на днешния ден те се запознаха отблизо с работата на всички отдели в администрацията, като получиха ценни съвети в мениджмънта лично от кмета на района Димитър Колев. "Изключително важно за един успешен мениджър е той да спазва строга финансова дисциплина и да внимава как управлява средствата", посъветва той ученичките, като същевременно ги запозна с всички по-важни дейности, с които един районен кмет се занимава. Лили и Вики от своя страна останаха доволни от прекия си контакт с администрацията и научиха важни неща за управлението. Район "Западен" е единственият в Пловдив, който тази година участва в начинанието.

Инициативата "Мениджър за един ден" се провежда за 14-та поредна година в страната и за 10-та в Пловдив, където домакин е кметът Иван Тотев. Организатор е Джуниър Ачийвмънт България. Общо 19 институции и фирми участват тази година в инициативата, в която се включиха 53-ма ученици от 5 училища в града. "Мениджър за един ден" се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев.