След гонка полицаи задържаха трима за кражба на автомобил

Единият от тях е разпитан като свидетел и е освободен

Полицаи от сектор „Престъпления свързани с МПС”- СДВР задържаха трима мъже за кражба на автомобил. Тримата попаднали в полицейския арест малко след 4 часа на 21 март при полицейска операция, съобщиха от МВР.

В хода й, в района на кв. „Редута” , бил засечен лек автомобил „Фолкваген Пасат”, със софийска регистрация, за който е установено, че бил откраднат малко преди това. Инкриминираната кола била съпровождана от други два автомобила - „Мерцедес А140” с пазарджишка регистрация и „Фолксваген Пасат” със регистрационен номер от Враца.

След  проведени заградителни действия и кратко преследване, в района на Витиня,  полицаите засекли и спрели автомобилите, а водачите им - задържани. Установено било, че шофьор на отнетото превозно средство бил Н.К. /37г./ от София - известен на полицията с криминални прояви за кражби и противозаконни отнемания.

При последвалите процесуално- следствени действия в Н.К. полицаите открили и иззели устройство за принудително привеждане на автомобили в движение, както и приспособление за отключване на ключалки. За случая било образувано досъдебното производство за престъпление по чл. 346 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на Н.К. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 346 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Единият от другите водачи - И.С. /39г./,също бил привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1 000 лева. Третият задържан е разпитан като свидетел и освободен.