Стартира подаването на документи за социални асистенти в Пловдив

Мисия Пловдив

25-03-2015, 14:55

Снимка:

© Pixabay

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Крайният срок за заявления е 9 април

"Нови възможности за грижа" е новият проект, който ще стартира след приключилия "Подкрепа за достоен живот". Целта е да се намали зависимостта от грижа в институция чрез оценка на портебностите и определяне на индивидуален бюджет за ползване на услугата "личен асистент".

Агенцията за социално подпомагане (АСП) като конкретен бенефициент на проект "Нови възможности за грижа" на 18 март 2015 г. сключи договор за безвъзмездна финансова помощ по Процедура за директно предоставяне 2014BG05M9OP001-2.2015.001 "Нови алтернативи" с Управляващия орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

С цел удобство за гражданите община Пловдив организира прием на заявленията от желаещите да се ползват от услугите на новия проект лица с постоянен адрес на потребителя в съответния район.

Подаването на заявления от кандидат-потребителите и кандидатите за лични асистенти ще стартира от 27 март. Срокът за подаване на заявления е 10 работни дни, т.е. крайният срок е 9 април.

Условията за кандидатстване и образците на заявления ще бъдат налични в районните администрации и на сайта на Община Пловдив от 27 март.

Документите на болните лица е желателно да се подават от законните им представители или от упълномощени с еднократно пълномощно (без нотариална заверка) близки или лицата, които ще кандидатстват за техни лични асистенти.

Община Пловдив ще актуализира непрекъснато информацията на сайта си www.plovdiv.bg. За въпроси - на електронна поща novi_alternativi@plovdiv.bg.