Започва голямото пролетно почистване на Добрич

Извозването на отпадъците ще се извършва от ''А.С.А България''

Община град Добрич обявява дните от 6 до 30 април – за „Дни на пролетно почистване” и призовава граждани и фирми да се включат в почистването на дворовете, прилежащите им площи и околоблоковите пространства.

Очакваме всички, които държат на чистотата да съберат натрупаните от зимата отпадъци около дома, училището и фирмата. Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.

Извозването на отпадъците ще се извършва от ''А.С.А България'' ЕООД, след като гражданите и фирмите заявят предварително участието си и уточнят деня на почистване. За удобство на гражданите при поискване ще осигурим ръкавици и чували за смет.

            „.А. С. А България” ЕООД  започна предвидените по договор дейности -  почистване на улични платна, линейни отоци,  метене, измиване на основните пътни артерии и централна градска част от натрупаните наноси през зимния период.

            Общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти” ще се погрижи за зелените площи, разделителните ивици на булевардите,  пешеходна зона и на терени в комплексите извън обхвата на жилищните блокове, което е задължение на живущите.

            Училищата и детските градини, които са най–активни в пролетното почистване, ще се заемат с дворовете, прилежащите пространства и местата за обществено ползване около учебните заведения, градски парк и други места, съгласно предварителния график.

Всички Ваши въпроси свързани с кампанията, заявки за извозване на събраните отпадъци се приемат на „зелен телефон” 058 604 573.

Не трябва да забравяме, че съгласно разпоредбите на чл. 8 от Наредба за управление на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на Община град Добрич, всички собственици и ползватели на недвижими имоти са длъжни да почистват и поддържат сградите и дворовете си и прилежащите им територии.

Община Добрич апелира:Нека през април заедно да почистим района около дома и работното си място, да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове и местата за отдих, за да направим Добрич по-приятно и уютно място за живеене.  

Общината благодари на всички съграждани, които вече са започнали с почистването и на много места са оформили вече малки китни градинки.