Традиционното мотошествие с нов маршрут

Животът

25-03-2015, 16:23

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мотористи с обща подписка за писта и надлези

Рокерите откриха мотосезона

Дългоочакваното начало ще се състои на 28 март

Дългоочакваното начало на мотосезона ще се състои по традиция на 28 март, но с нов маршрут. Това обяви Красимир Димитров от Столичната община.

Пътят, по който хиляди любители на моторите ще обиколят столицата, започва от храм-паметника „Св. Александър Невски“, минава през улиците „Оборище“, бул. „Васил Левски“, „Цар Освободител“, бул. „Пейо Яворов“, през „Черни връх“, за да приключи до резиденция „Бояна“, разясни Новинар.

„Създали сме пълна организация за събитието. Водачите на моторите ще бъдат подредени в три колони. Отстрани на тях ще има униформени с мотори, а отпред и отзад ще има патрулен автомобил“, каза от своя страна шефът на КАТ Тенчо Тенев.

По думите му през тази година ще се използват много по-ефективно уредите за измерване на шум, който излиза от моторите. Освен това видеонаблюдението, което е поставено на повечето пешеходни зони, ще може да хваща в крачка нарушителите, които са и автомобили.

Представители на мотоклубове призоваха да има толерантност на пътя и обясниха, че не само водачите на две колела правят нарушение. „И шофьорите правят нарушения. Колко пешеходци пък преминават на червено?“, риторично попитаха от мотоклубовете. Според тях най-честата причина за инциденти с мотористи е отнемане на предимство от страна на автомобилите.