106 боклучарника сеят зараза из София

Мисия София

25-03-2015, 17:31

Снимка:

Starazagorautre.bg, Йордан Йорданов

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нека пролетното почистване да започне - СЕГА!

116 фирми мераклии да участват в пролетното почистване

Те ще бъдат премахнати по време на пролетното почистване

106 са нерегламентираните сметища в София, които са маркирани на карта, и ще бъдат изчистени в рамките на традиционното пролетно почистване на столицата, което започва днес. Това съобщи пред „Фокус” директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

„Общината разчита на труда на гражданите и на спонсорска техника от фирми. Помощните средства, необходими за почистването, ще бъдат осигурени от Общината”, допълни Георгиева. „Ще се залесява до Великден, защото сега е подходящото време. В петък около 200 души ще се включат в първото голямо засаждане на дръвчета в парка „Врана”. Ще се почистват канавки и наноси отстрани на булевардите“, обясни Веска Георгиева.

По думите й, има още редица инициативи, за които всеки желаещ да се включи, би могъл да се информира на интернет-страниците на Столичния инспекторат и на районните администрации. „Фирмите за чистота, с които Столична община има сключени договори, са задължени, направили са организация и Инспекторатът ще следи за това, да събират отпадъците, по време на пролетното почистване“, обясни Веска Георгиева. Тя уточни, че в рамките на кампанията, хората не бива да изхвърлят строителни отпадъци и да почистват мазетата си, защото за този тип едрогабаритни отпадъци има определен график за извозване целогодишно.