Петев: Не може да чакаме нов Бербатов или Стоичков

Спорт

25-03-2015, 21:39

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Като мач на психика определи предстоящия двубой с Италия селекционерът

Ивайло Петев е пред официален дебют като селекционер на България, при това срещу фаворита в групата ни от евроквалификациите – Италия. Срещата е в събота от 21:45 часа. Националният отбор вече се събра и новият треньор говори пред „Диема спорт” за предстоящия двубой.

„За мен бе важно да погледна повече играчи. Спрели сме се на тях и вярваме, че ще се справим. Ние сме малка държава. Моето мнение е, че имаме талантливи наши играчи, работим с това, което имаме и се надявам да се представим достойно в събота. Няма какво да се оправдаваме. Това имаме. С това ще работим. Ще направим корекции, ще търсим изненада. Сега Италия е доста добър отбор, с добър треньор, добри индивидуалности. Ние трябва да намерим нашия начин да изиграем добър мач и да излезем с добър резултат.

Преди всеки мач шансовете на двата отбора са еднакви. Това не е преди 20 години да има аутсайдери. Силите сега са изравнени. Ето последното Световно първенство”, коментира Петев и остави в тайна избора си за капитан на отбора.

„В събота ще видите кой ще изведе България с капитанската лента“.

Селекционерът и продължи по темата за това с какво разполага страната ни и какво е необходимо за развитието на футбола.

„Едно от нещата, за да имаме добър национален състав, е да имаме силно първенство, но обикаляйки България – трябва да се направят качествени терени, за да има добър футбол. Това е първото нещо, което трябва да се случи. Не може да чакаме нов Бербатов или нов Стоичков. Иска ми се да има повече българи в първенството. Не мисля, че чужденците са нещо повече от нашите български играчи”, каза още Петев.

Конкретно за мача с Италия той обяви:

„Този мач го определям като мач на психика и в него трябва да играят играчи със здрава психика и опит в такива мачове. Вярвам на всички, които съм повикал. Колебания за състава нямам, иска ми се да ги видя тези дни, които предстоят и ако е нужно ще направим корекция, но към днешна дата, всички играчи имат шанс да попаднат сред титулярите.

В срещи с отбори като Италия е важно да запазиш спокойствие и организация. Когато можем да атакуваме, а когато трябва да се защитаваме. И в двете фази на играта трябва да сме 50:50”.

 

Източник: sportonline.bg