Мениджърите за един ден посетиха Дом за възрастни

Младежите взеха участие в работни срещи на зам.-кмета Албена Атанасова

В рамките на популярната инициатива, организирана от Джуниър Ачийвмънт България  участие взеха Калина Бонева – 11 клас в 144 СУ „Народни будители“ в Младост, Лиляна Ерменкова – 11 клас в СУ „Никола Беловеждов“ и Виктор Асенов – студент в СУ „Св. Климент Охридски“, I курс „Социална педагогика“ към Факултета по начална и предучилищна педагогика, който е бивш участник в инициатива и по традиция участва всяка следваща година, съобщиха от Столична община.

Младежите се запознаха с дейността на Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“, участваха в работните срещи на заместник кмета Албена Атанасова и Мина Владимирова – директор на дирекция „Социални дейности“, а преди това бяха специални гости на потребителите на Дом за възрастни „Дълголетие“ в кв. Дървеница.

По случай 25 март - Благовещение възрастните хора от дома бяха организирали празник и кулинарна изложба. В специален конкурс участваха със свои кулинарни изделия в рамките на социалната инициатива „Традиции и история“, която е по инициатива на Албена Атанасова.