Колосална сума дели ЦСКА от лиценз

"Червените" дължат 1.7 млн. лева, трябва да платят до 31-и март

ЦСКА трябва да плати, обезпечи или разсрочи задължения на обща стойност 1,7 милиона лева до 31 март, за да получи лиценз за Европа.

Ситуацията не е неспасяема, но след събитията на „Българска армия“ от вчера не е много ясно кой ще погаси изискуемите плащания. Те са само неизплатени суми и дългове към служители, агенти и футболисти. Не към институции, пише „Труд“.

Става дума за лицензиране пред УЕФА за участие в евротурнирите, докато изискванията за място в „А“ група са доста по-лесно изпълними и срокът за тях е чак до края на май, така че не се очаква там клубът да има проблеми. Или поне засега има достатъчно време, за да се очакват такива.

Другият гранд – Левски, също има да оправя дългове за евролиценз, но в чувствително по-малък размер – малко над 600 000 лева. „Сините“ не са в цветуща финансова ситуация, както и вечният съперник. И там в следващите дни се чакат събития на ниво ръководство, от които зависи кой ще направи спасителния жест с погасяване на задълженията.

Същевременно ФИФА „поздрави“ ЦСКА и с глоба от 5000 швейцарски франка за просрочено издължаване към агента Хоакин Барсена Уриарте, довел в клуба Иван Боладо. Ако не се сещате кой е той, простено ви е – нападател от Екваториална Гвинея, който изигра 37 минути и се контузи тежко в първия си мач.

Уриарте осъди ЦСКА за 45 000 евро, но с лихвите сумата е вече 100 000 евро и трябва да бъде платена най-късно до 25 април. С разпореждането от вчера на ФИФА е ясно – това е последен срок, след това предстои отнемане на точки на отбора.