Добро утро, София!

Животът

27-03-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Има ли будни?

Добро утро в петък! Да приветстваме последния работен ден от седмицата с усмивка и мисълта, че утре ще останем до късно в леглото.

Петък. Последен работен ден. Не се чудете, прекарайте вечерта в приятна компания, гледайки някоя театрална постановка. От 1961 година насам на 27 март се отбелязва Международния ден на театъра. Така че най-удачно е да уважите празника, а и да разпуснете в края на седмицата. Изберете си къде ви се ходи и какво ви се гледа, разбира се сме се погрижили да имате всичко на едно място ТУК.

За да не ви се разваля настроението до вечерта, защото токът изведнъж е спрял или пък нямате вода, за да знаете да взимате ли чадъра с вас...хвърлете око на всичко важно за деня.

Хубав петък!

ВРЕМЕТО

Навън нека вали, аз съм си добре. Това бихме казали, но ако си останем вкъщи, но работа ни зове. Въпреки дъжда и облаците температурите ще бъдат пролетни-между 7 и 15 градуса.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА

В София Слънцето ще изгрее в 6:18 часа и ще залезе в 18:46 ч. Продължителността на деня е 12 часа и 27 минути.   
Луната е в зодиакалния знак на Рак.

ТРАФИК

Имайте предвид, че от вчера метрото се движи по експериментален график, вижте повече ТУК.

БЕЗ ВОДА

Три квартала днес остават без вода, кои са те, вижте ТУК.

НА ТЪМНО

Къде и за колко време днес в столицата се планува спиране на тока, погледнете ТУК.

КОЙ, КЪДЕ, КАКВО

От 08.00 часа в зала 1 на НДК ще започне семинар „NETWORK TWENTYONE WEEKEND ROMANIA”.
От 9.00 часа състав на ВКС ще разгледа делото на Венцислав Чамурджиев - бивш общински съветник и адвокат.
От 09.00 часа ще се проведе пресконференция във връзка със започващата бизнес-среща, организирана от Института за външна търговия ICEX Испания, за състоянието на ядрената енергетика в България. Събитието ще се проведе в хотел „Хилтън”, зала „Мусала”.
От 9.00 часа в сградата на БТПП ще се състои семинар на тема: „Възможности за бизнес с Индия и Китай”.
От 9.30 часа състав на СГС ще заседава по делото за Софийски имоти .
От 10.00 часа ще бъдат посадени нови дървета в парк „Врана” ще засадят доброволци в рамките на пролетното почистване.
От 10.00 часа Комисията по анализ и отчитане степента на натовареност на органите на съдебната власт организира в сградата на Националния институт на правосъдието публично представяне на доклад „Социално-икономически фактори и натовареност на районните съдилища”.
От 10.00 часа ще се проведе открито заседание на КЕВР.
От 10.00 часа в зала 701 в сградата на АПИ ще се отворят ценовите оферти за надзор при рехабилитацията на 26 км пътна мрежа в област Смолян – ЛОТ 27 от ОПРР.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе правописен маратон, организиран от „Академика БГ” под надслов „Бъде грамотен”.
От 10.30 часа в Музейната зала на Централна поща ще се състои валидиране на юбилейна пощенска марка по повод 100-годишнината от създаването на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.
От 10.30 ч. до 13.30 ч., в Зала 7 на НДК ще се проведе и демонстрация на корейски и български традиционни занаяти, където публиката ще може да се наслади на майсторството на занаятчиите. Демонстрацията се организира с подкрепата на Българската национална камара на занаятчиите.
От 11.00 часа в НДК ще се състои откриването на дванадесетото издание на Международно изложение „Образование без граници”, на която ще бъдат представени възможностите за висше образование в чужбина.
От 11.00 часа в зала 134, ет 1. в сградата на Народното събрание Център за приобщаващо образование организира кръгла маса под патронажа на Милена Дамянова на тема: "Приобщаващо образование – образованието на 21 век”. Основен фокус на дискусията е Законопроектът за предучилищното и училищното образование и приобщаващото образование.
От 11.00 часа и на всеки следващ кръгъл час Музеят за история на София организира детско ателие за изработване на великденска декорация. То ще се проведе в сградата на Музея (пл. „Бански“ № 1).
От 12.00 часа Пчеларската кооперация „Нектар” – София и Столичният браншови пчеларски съюз организират пресконференция в националния пресклуб на БТА .
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на „ВМ Сървис”, изготвили национално представително проучване за докладите на ЕК у нас.
От 16.30 часа в сградата на парламента председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с министър-председателя на Черна гора Мило Джуканович.
От 18.00 часа в клуба на Столична библиотека ще се проведе среща на представителите на Литературен клуб “Благодатният четвъртък” , акцент в програмата е стихосбирката “Голи стихове” от Теодора Тотева.
От 18.00 часа Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави Малко повечерие с целия Богородичен канон и акатист в катедралния храм на София „Св. Вмца Неделя”.
От 18.00 часа Съюзът на българските художници организира благотворителна изложба в Галерия на СБХ, ул. „Шипка” 6, ет. 3.
От 19.00 часа Национални награди „Икар 2015” ще бъдат връчени в Народния театър „Иван Вазов”.