Пилотът камикадзе Андреас Лубиц с малко стаж, но „завидни“способности

Най-доброто от печата

27-03-2015, 06:49

Снимка:

Twitter

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Имал натрупани 630 летателни часа

28-годишният втори пилот Андреас Лубиц, за когото се смята, че може умишлено да е разбил самолета в Алпите, е постъпил на работа в авиокомпанията “Джърмануингс” през септември 2013 г., съобщи шефът на “Луфтханза” Карстен Шпор, пише "Труд". Преди това се е обучавал в пилотската школа на компанията майка. През 2008 г. Андреас прекъснал за кратко обучението си заради депресия и изтощение, но след медицински изследвания го подновил.

От започването на работа преди година и половина Лубиц е бил помощник-пилот на “Еърбъс А320” и досега натрупал 630 летателни часа. Според доклад на Федералната авиационна администрация на Германия Лубиц отговарял и надхвърлил нейните високи образователни, лицензионни и медицински стандарти. Способностите на младия пилот били оценени като “завидни” и през 2013 г. бил награден за това.

Роден е в 12-хилядния германски град Монтабаур и от малък бил член на частния авиоклуб “Ел Ес Си” във Вестервалд. Там извършил и първия си учебен полет.

Още тогава всички знаели за огромното му желание да стане пилот. Познатите му го определят като тих и спокоен човек, много целенасочен и изключително щастлив от работата си. Вчера полицията отиде в къщата на семейство Лубиц. Родителите му обаче не бяха в нея, защото вече бяха заминали за Франция, където се събират всички близки на загиналите.

Кметът на Монтабаур съобщи, че Лубиц е имал и жилище в Дюселдорф, но живеел с родителите си в Монтабаур. Той бил известен със страстта си към тичането и често вземал участие в местни състезания. От профила му във фейсбук става ясно, че е проявявал голям интерес към модел А320 на “Еърбъс”, като бил част от група, в която се обсъждат техническите характеристики на самолета и поведението му при различни случаи.

Приятел на Лубиц от авиационния клуб, в който той членувал като младеж, каза пред телевизия Ер Те Ел, че не вярва той “да е способен на такова нещо”. Засега няма никаква яснота за мотивите