Родители тровели детето си заради социална пенсия

Двегодишната Нели е приемана 15 пъти в различни болници и винаги с диагноза отравяне

Родители тровели двегодишното си дете, за да взимат социална пенсия, съобщава „Нова телевизия". Прокуратурата е събрала достатъчно данни за това.

Двегодишната Нели от Долна Баня е приемана 15 пъти в различни болници в София и винаги с диагноза отравяне. Случаят на момиченцето е поет от прокуратурата и социалните служби.

Наблюдаващият прокурор Аделина Банкова обясни, че са събрани достатъчно доказателства, че детето е приемало лекарството „Клонидин". То се изписва на възрастни хора и само в изключителни случаи на малки деца.

Пръв за това, че Нели е тровена сигнализира шефът на детското отделение на Инфекциозната болница д-р Атанас Манг Доц Мангъров.

Прокурор Банкова коментира, че детето е приемано в болничните заведения със симптоми на епилепсия, но в нито един от случаите не е установено такова заболяване.

Съмненията на лекарите са били потвърдени от няколко болнични епикризи. След това двегодишната Нели и по-голямата й сестра са били изведени от дома им. Родителите твърдели, че никога не биха навредили съзнателно на здравето на децата си.

Осем месеца по-късно Нели живее при роднини и през цялото това време е била в отлично здраве. В момента майката отново е бременна - чака третото си дете всеки момент.

Ако съдът признае родителите на Нели за виновни, ги грозят от 2 до 10 години затвор.