Васил Колев: Левски върви към фалит

Спорт

27-03-2015, 15:23

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Шефът на тръст "Синя България" даде обяснение за напускането си на УС на Левски

Председателят на тръст „Синя България” Васил Колев даде пресконференция по повод оттеглянето му от Управителния съвет на Левски. Той обясни защо се е стигнало до този ход, но бе категоричен, че тръстът ще продължи да помага на Левски.

„Мисля, че изненадахме тези, които смятат, че сме подлоги на Батков. Нещата не се случиха, както искахме, и подадохме оставки. Не водим война с него, напротив, даже му съчувствам за някои неща. Той все пак дава пари, опитва се да помогне, но сам не успява. Батков не ми е антипатичен, дори напротив. Имаме огромен напредък в комуникацията. Карали сме се много пъти, но няма грубости.

Това дружество върви към фалит. Попитах Тодор Батков за визията на Левски, той ми отговори доста общо. Конкретиката беше, че няма сили да се справи с финансирането, което отговаря на неговия дял. Той не го каза така, но почувствах, че общо взето ни каза „аз няма да давам пари, оправяйте се“. Ние представляваме една част от левскарите, но и други левскари виждат в нас надежда. Много нерви, главоболия, физически и психически страдания ни костваше работата.

Тръстът е по-богат от Левски в момента. Но това не е бомба, а това показва трагедията. Всичко опира до това какъв риск ще поемем. Феновете на Левски не могат да се справят със спасяването на клуба си“, заяви Колев и призова за обединяване на левскарската общност.

„Написаха Колев и компания, че не се справят. Ние не харчим чужди пари. Ние трябва да решим дали да спрем разрушаването на търговското дружество на Батков, или да спрем рушенето на левскарската общност. Забележете, Гонзо за някои левскари е инженерчето, не човекът, който вкара онзи гол на ЦСКА, и още десетки. Наско Сираков стана Раев. А той е вечният голмайстор на Левски. Божидар Искренов – той стана на ДПС подлога. Ето това е разпадът. Казвам ви само Гунди е останал. Не знам дали обаче след няколко години някои хора няма да кажат, че това е човекът, който зле е управлявал колата си. Фенът винаги е зад отбора. Той си сменя коли, жени, но отбора не. Ние трябва да идем при всеки и да обясним какво е положението.

Ние не абдикираме, продължаваме да работим за любимия клуб. Работим усилено по кампанията „Левски е твой“.

Ситуацията е много трудна. Липсва доверието сред левскарите. Един пример ще ви дам – срещнах се с важен човек наскоро, помолих го да извади 1 милион лева и да вземе акции, а той ми отвърна „Да не съм луд?“. Ние също няма как да извадим 1 милион лева за акциите, както Батков пожела. Да не сме глупаци. Как ще се ангажираме да осигурим 1 милион и да ги подарим. Ако Батков го няма, левскарите ще застанат зад клуба, а оттам ще дойдат и големите инвеститори.

Левски е най-прозрачният клуб в цял свят в момента. Има 600 човека нови акционери в последния месец. Ще има и още. Но ако играем във „В“ група, това ще е перверзия. Трябва да си пия хапчетата, ако искам това нещо. А и какво ще се промени? Нищо. Само ще играем две години извън „А“ група“, каза още шефът на „Синя България“.

„Светлият лъч сега се казва министърът на спорта Красен Кралев, който иска да направи закон. Той знае какво е значението на феновете за управлението. Освен това има една хубава идея, парите от глоби да се използват за борба с хулиганството“, завърши Колев.