Април започва с поредица от културни мероприятия

Работилница за боядисване на Великденски яйца се открива още на 30 март

Община Плевен извести за поредица от културни мероприятия, които предстоят в началото на април. На плевенчани се предлагат разнообразни прояви, като още от 30 март до 2 април в Регионален исторически музей ще се открие работилница за боядисване на Великденски яйца.

Ученици от Клуб „Музейно дело и анимация” при Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов” ще представят „На кафе в Плевен” на 1 април /сряда/ от 10:30 часа - мястото отново е РИМ-Плевен.

Празник на хумора и сатирата - общо литературно четене на Дружество на писателите Плевен ще се проведе на 1 април /сряда/ от 16:30ч. в ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев".

Децата от Подготвителна група „Слънчо” на ЦДГ „Щурче” пък ще презентират открито занятие „Лазаруване в Плевен” на 2 април /сряда/ от 11:00 часа в Регионалния музей.

За 2 април е предвидено и Откриване на изложба живопис и малка пластика „Варненски художници гостуват на гр. Плевен“. Началото е 18 часа, а мястото Арт център.

За 3 април е предвидена Гала вечер - награждаване на номинираните участници в Осмото издание на Националния конкурс за съвременна българска драматургия „Иван Радоев”. Началото на събитиевто в ДКТ „Иван Радоев” е 18 часа.