Очила ни превръщат в звезда на дансинга

Новата технология ще предлага танцови движения в реално време

В случай, че сте с два леви крака, а танцовите ви движения предизвикват смях и недоумение у околните, очилата на Гугъл ще могат скоро да ви бъдат от помощ, пише „Дейли мейл“.

Новият патент на технологичния гигант ще може да научи потребителите как да танцуват на всякаква музика. Очилата ще бъдат оборудвани с функция, подобна на приложението “Шазам”, която ще разпознава песента и ще предлага танцови движения, които притежателите на технологичното чудо ще могат да имитират.

Ползвателите на очилата ще имат възможността да гледат видео, показващо изпълнение на танцовите движения. Това ще помогне на бъдещите танцьори да имат представа за начина, по който трябва да изглеждат още преди да започнат инструкциите.

Но всичко звучи прекалено хубаво, че да е истина. Иновацията определено има някои негативни страни. Една от тях е фактът, че съществува реалната възможност очилата да покажат движения, които не са особено актуални или реалистични, а това със сигурност ще съберете погледите на останалите, но вероятно не по желания начин. Друг недостатък е това, че за да работят, те все пак трябва да са на главата ви и помощникът ви определено няма да остане незабелязан.

Както с всички патенти, няма гаранция, че Гугъл ще доразвият първоначалната си идея. Но последните слухове за Гугъл гласят, че технологичният гигант разработва ново поколение очила, които ще имат по-дълъг живот на батерията, по-добро качество на звука, подобрена картина, както и по-достъпна цена.