Добро утро, София!

Животът

28-03-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Какво ли НЕ може един чадър?! (галерия)

Ех, събота любима и почивна

Добро утро в последната събота от март! Дано сте се наспали, защото ви чака един хубав и прекрасен почивен ден. Днес не е нужно да се затормозявате дали във вашия квартал ще спират тока или ще останете без вода, защото не само вие почивате. Така че не го мислете.

За разлика от ЧЕЗ и „Софийска вода” за облаците и дъжда почивен ден няма, нещо са се разработили, когато не трябва. ВРЕМЕТО ще е по хладно от вчера, температурите ще са с няколко градуси по-ниски. 

Ако все пак решите да се разходите, имайте предвид, че трамвай 8 ще се движи с изменен маршрут през уикенда. Ще се разкрият и временни спирки на автобуси 8-ТМ, които ще возят пътниците до кв. „Люлин”, докато трамвайната линия е в ремонт. Вижте повече за промените ТУК.

Не забравяйте и за ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА, в инициативата се включва и столицата. Осветлението в ключови за града сгради ще бъде изгасено.

Днешният ден е подходящ да заведете на театър. Те предпочитат кукления. Ето какви постановки ще играе Столичният куклен театър през почивните дни. 

КОЙ, КАКВО, КЪДЕ

ОТ 08.15 часа в 134 СОУ „Димчо Дебелянов” ще започне състезанието по информационни технологии „ГолемияТ до мен”.
От 10.00 часа ще започне първото състезание на Състезанието на Scania Young European Trucks Driver (Млад европейски водач на камион) в „София ринг мол”. Церемонията по награждаването ще започне в 14.00 часа.
От 10.00 часа в местността Ветровала ще се проведе празник-надпревара за СКИ КУПА „ВИТОША“-2015.
От 10.00 часа на площада пред храм-паметника "Александър Невски" ще бъде открит мотосезонът тази година. В 12.00 часа шествието организирано и дисциплинирано потегля по маршрут: пл.“Ал.Невски“, ул.“Оборище“, бул.“В.Левски“, бул.“Цар Освободител“, бул.“Цариградско шосе“, бул.“П.Яворов“, бул."Н.Вапцаров, бул."Черни връх", бул."България", резиденция „Бояна“. Около 14.00 часа започват състезания на скоростна отсечка в едното платно на околовръстния път.
От 11.00 часа в БТА Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите ще даде пресконференция на тема „100 години от учредяването на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите. Социалния и здравен статус на тези заслужили за родината си български граждани. Законодателни инициативи.”
От 11.00 часа Музеят за история на София организира детско ателие за изработване на великденска декорация, която ще се проведе в сградата на музея на пл. „Бански“ № 1. Заниманията ще стартират на всеки кръгъл час: 11.00, 12.00, 13.00 и 14.00 часа.
От 19.00 часа в зала „България“ Софийската филхармония ще представи един различен поглед към българския самобитен фолклор в концерта „Песенни реликви“.

Хубава събота!